Сергій Стерненко і Сергій Притула. Скріншот з відео

"Можем павтаріть": Притула та Стерненко розпочали мегазбір на 100 далекобійних дронів

Благодійний фонд Сергія Притули, блогер, активіст і волонтер Сергій Стерненко оголосили про початок мегазбору під назвою "Можем павтаріть" на 100 далекобійних дронів-камікадзе. До них також приєднався блогер і волонтер Ігор Лаченков.

Про початок збору Сергій Притула повідомив на своїй Facebook-сторінці. Він розпочався зранку у вівторок, 10 жовтня, та триватиме три дні. За цей час волонтери планують зібрати 175 мільйонів гривень.

Далекобійні дрони-камікадзе "Морок", на які волонтери збирають гроші, можуть нести до 30 кілограмів корисного вантажу, тобто вибухівки, а також можуть літати на відстань до 800 кілометрів.

Переказ можна здійснити з будь-якої банківської картки на рахунок у monobank або "ПриватБанк".

Торік, після перших масованих ударів росіян по українській енергетичній інфраструктурі, фонд Притули з волонтерами передав Силам оборони України 142 дрони-камікадзе у рамках мегазбору "На помсту". Стерненко раніше збирав гроші на дрони, які в кінцевому результаті атакували аеродром у російському Пскові та знищили літаки.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив 9 жовтня, що минулого тижня воїни сконцентрувалися на демілітаризації танків і броньованих машин — уразили 66 одиниць. За його словами, кожне знищення важкої техніки конвертується в мільйонні втрати для бюджету окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 12:55