Президент Швейцарії Віола Амхерд. Фото: Офіс президента

"Можна зробити виняток": у Швейцарії допустили участь Путіна в новому Саміті миру

Російський диктатор Володимир Путін може взяти учать у наступному Глобальному саміті миру попри ордер на арешт, який був виданий Міжнародним кримінальним судом.

Про це заявила президент Швейцарії Віола Амхерд на прес-конференції за підсумками мирного саміту.

Зокрема, на питання журналістів щодо можливої присутності Путіна у Швейцарії з урахуванням ордера на його арешт для подальших переговорів і, можливо, конференції щодо миру в Україні.

"Так, якщо присутність державного діяча необхідна для проведення конференції, то можна зробити виняток. І в разі переговорів про мир в Україні з Росією це було б якраз таким випадком. Але це має бути рішення уряду", — наголосила лідерка Швейцарії.

Водночас міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс також зазначив, що візит Путіна можливо організувати.

"Це можливо відповідно до наших законів. Звичайно, ми маємо робити це разом із МКС, але як держава, що приймає, — можемо зробити виняток із цього", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Ігнаціо Кассіс заявив, що другий Глобальний саміт миру може відбутися ще до президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний Глобальний саміт миру має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 22:22