Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

МВФ схвалив новий транш для України на $2,2 млрд

Міжнародний валютний фонд у п'ятницю, 28 червня, схвалив виділення Україні нового траншу у розмірі 2,2 мільярда доларів.

Про це повідомляється на сайті МВФ.

"Рада директорів МВФ сьогодні завершила четвертий перегляд розширеної угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України, дозволивши виділити Україні близько 2,2 мільярда доларів США, які будуть спрямовані на підтримку бюджету", — йдеться у повідомленні.

У фонді зазначили, що попри складні умови, показники України в рамках програми EFF залишаються високими. Зокрема, як зауважили у МВС, всі критерії ефективності на кінець березня Україною були досягнуті, а всі структурні маяки  на кінець червня були виконані вчасно або з невеликим запізненням.

"Українська економіка продовжує бути стійкою, хоча перспективи залишаються вкрай невизначеними. Стійкий імпульс реформ і своєчасне виділення зовнішньої підтримки необхідні для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стабільності та посилення інституційних реформ, щоб прокласти шлях до вступу до Європейського Союзу", — зауважили у МВФ.

Що відомо про програму від МВФ

Програма від МВФ, яка стала основою угоди з Україною й була схвалена 31 березня 2023 року, передбачає надання Києву до 2027 року понад 15 мільярдів доларів. Вона є каталізатором фінансової підтримки для України, зокрема на 2024 рік, на який, за прогнозами, Києву знадобиться 42 мільярди доларів. 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від МВФ вісім мільярдів доларів. Фонд входить до трійки найбільших донорів та тримає рамку всієї допомоги Україні в розмірі понад 120 мільярдів доларів.  

Нагадаємо, 16 квітня МВФ зробив прогноз, що зростання економіки України за підсумками 2024-го становитиме 3,2%Наступного року очікується істотне зростання реального ВВП — до 6,5%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.06.2024 23:30