Фото: Mind.ua

У ЄС не змогли погодити новий транш на озброєння для України

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу не схвалили виділення нового траншу Україні на закупівлю озброєння. Ймовірно, це сталося через Угорщину, яка погрожувала ветувати передачу коштів.

Про це заявив журналіст "Радіо Свободи" Рікард Йозвяк у Twitter.

Він припускає, що рішення можуть ухвалити вже завтра. Причину, чому відклали виділення траншу, не повідомляє.

"Як і очікувалося: міністри закордонних справ ЄС не ухвалили рішення щодо 8-го траншу Європейського фонду миру для України. Можливо, завтра", — повідомив він.

При цьому журналіст додав, що новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову обговорюватимуть у середу, 24 травня. Але на думку журналіста, не  варто чекати "зеленого світла".

Нагадаємо, 15 травня Угорщина заблокувала виділення восьмого траншу коштів з Європейського фонду миру на закупівлю озброєння. Він призначався для України.

Також Угорщина висловила підтримку так званому "мирному плану" Китаю щодо України. Там вважають, що він має стати основним у майбутньому при врегулюванні ситуації в Україні.

Раніше Угорщина заборонила ввезення на свою митну територію з України окремі види аграрних товарів. Сусідня країна також оголосила умови транзиту нашої агропродукції, на яку накладена заборона на ввезення.

Також повідомлялось, що Угорщина спільно із Сербією побудують трубопровід для постачання російської нафти. У червні 2023 року країни підпишуть договори про будівництво.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2023 21:59