Фото: ДБР

На Франківщині викрили працівника ДСНС, який допомагав оформити фіктивну інвалідність військовозобов’язаному

У Івано-франківській області працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України викрили працівника Державної служби з надзвичайних ситуацій, який взяв хабар за оформлення фіктивної інвалідності військовозобов’язаному чоловіку.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Слідство встановило, що знайомий працівника ДСНС попросив допомогти його товаришу, який підлягає мобілізації, виїхати на роботу до Чехії. Своєю чергою чоловік сказав, що має "потрібні зв’язки" і зможе допомогти оформити "заробітчанину" другу групу інвалідності для виїзду.

На Франківщині викрили працівника ДСНС

Фото: ДБР

Спочатку вартість "послуги" він оцінив у вісім тисяч доларів США, проте згодом підвищив ціну до 16 тисяч доларів США. Передача коштів відбувалася у декілька етапів. 28 лютого 2024 року після отримання чергової частини суми — три тисячі доларів США — фігуранта затримали.

"Йому повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 250 тисяч гривень застави", — йдеться у повідомленні.

На Франківщині викрили працівника ДСНС

Фото: ДБР

Нагадаємо, 7 березня на Буковині затримали прикордонника, який допомагав ухилянтам тікати до Молдови. Свої послуги він оцінював у три тисячі доларів.

Також раніше на Буковині затримали п'ятьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Румунії. Ухилянтів супроводжував 15-річний підліток. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.03.2024 14:18