Фото: Facebook/Іванна Ванджурак

Побиття жінки з дитиною на Прикарпатті: поліція посилить службу в регіоні

В Івано-Франківській області правоохоронці посилять службу у громадах через конфлікт у селі Космач. Там у ході самовільних перевірок машин місцеві побили двох жінок та дитину.

Таку заяву в ефірі "Радіо Свобода" зробив начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків.

"Поліція буде нести посилений варіант служби на таких ділянках, де це можливо, у таких громадах, і буде працювати з людьми, і також із громадами, щоб не допускати надалі таких випадків", — повідомив Яцків.

За словами представника поліції, правоохоронці встановили, що всі учасники зібрання, які перекривали дорогу — це місцеві жителі. Слідчі поліції зараз допитують осіб, які перекривали дорогу. Далі будуть ухвалювати рішення, кого притягати до відповідальності.

Яцків назвав перекриття дороги натовпом жінок "стихійним зібранням", а також наголосив, що до поліції заявок на проведення таких заходів не надходило.

Що каже місцева влада

У коментарі "Суспільному" голова Космацької громади Дмитро Мохначук розповів, що про інцидент йому повідомили поліцейські.

"Приблизно після 18:00 я приїхав до цього розлюченого натовпу. Намагався їх заспокоїти. Там було людей 200. Не знаю, чи хтось із чужих був. Але ту машину люди вже відпустили", — розповідає Дмитро Мохначук.

Він зазначив, що причиною масового зібрання людей було те, що в соцмережах поширили повідомлення, що нібито до населеного "їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей", тому люди "самі організувалися". Водночас голова Космацької громади запевняє, що про намір людей перекривати дорогу йому не було відомо.

Нагадаємо, 5 лютого під час пошуку ухилянтів на Закарпатті постраждав чоловік, який вискочив перед автомобілем прикордонників Мукачівського загону. Зараз він перебуває у реанімації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 14:09