Роботизовані системи на фронті. Джерело: Міністерство оборони України

На фронті воюватимуть роботи: у Міноборони розповіли про інновації в українській армії (фото)

Безпілотні наземні та повітряні комплекси виконують широкий спектр завдань, включаючи ударні, розвідувальні, інженерні, логістичні й евакуаційні. До того ж їх роль на полі бою стрімко зростає.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України. Там наголосили, що нині прискореними темпами розвиваються інноваційні проекти, щоби здобути технологічну перевагу на полі бою. Міністр оборони України Рустем Умєров визначив це завдання як пріоритетне, тож ця робота набирає темпів та масштабується.

Один із таких інноваційних проектів наразі проходить випробування. Він передбачає комплексне застосування наземних і повітряних роботизованих і безпілотних систем для виконання певних бойових завдань. Фахівці, залучені до його втілення, зазначили, що реалізація цього задуму є перспективою найближчого майбутнього.

"Реалії війни диктують нові вимоги. Маємо дуже швидко реагувати на виклики часу, бути завжди на крок попереду ворога, максимально вкладатися у розвиток інноваційних інструментів війни, щоб мати більше спроможностей на полі бою", — зазначив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

На одному з полігонів ЗСУ нині проводять випробування комплексного застосування безпілотних систем для інтеграції "залізних солдатів" до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ. Там бойові завдання виконують роботи:

  • дрони-розвідники,
  • дистанційно керовані кулемети на турелях,
  • роботи-сапери,
  • наземні роботи-логісти.

"Це унікальний досвід українських зброярів та фахівців ІТ-сфери. Наше спільне завдання — надати нашим воїнам якомога більше сучасних зразків озброєння та військової техніки... На фронті це рятуватиме життя наших воїнів", — заявив Гаврилюк.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомляли, що від початку 2024 року допущено до експлуатації дев’ять українських роботизованих комплексів. Вони допомагатимуть українським військовим на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 21:20