Роботизовані платформи на полі бою. Джерело: Міноборони України

Для евакуації поранених: в Україні протестували техніку, яка може замінити людину на полі бою (фото)

Міністерство оборони спільно з Мінстратегпромом провели випробування техніки для порятунку людей з поля бою. У тестуванні взяли участь дев’ять виробів від сімох українських виробників, серед них — автомобільна техніка та наземні роботизовані платформи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. У відомстві пояснили, що мета заходу — привернення уваги до теми медичної евакуації в зоні бойових дій і заохочення країн-партнерів до прямих контрактів з українськими виробниками в межах проекту ZBROYARI: Manufacturing Freedom.

"Наразі Міноборони та Мінстратегпром зосереджені на розвитку систем, які можуть замінити людину на фронті. Кошти країн-партнерів для закупівлі роботизованих систем залучаються через проект ZBROYARI: Manufacturing Freedom, мета якого — зібрати 10 мільярдів доларів на виробництво української зброї 2024 року", — додали в Міноборони.

Нагадаємо, що в січні Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі "ШаБля". Це куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога.

За словами віце-прем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, масове виробництво турелів стало можливим у межах роботи кластера підтримки оборонно-технологічних розробок в Україні Brave1.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 19:08