Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

На фронті зафіксовано майже 100 бойових зіткнень: на трьох напрямках особливо гаряче

Окупанти продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби на фронті уже відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація залишається напруженою на Лиманському, Курахівському та Покровському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти двічі штурмували оборонні рубежі ЗСУ в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник п’ять разів активно йшов на позиції українських підрозділів у районах Синьківки, Лозової, Колісниківки та Степової Новоселівки. Наразі на двох локаціях точаться запеклі бої.  

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила 21 атаку на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі. Дев’ять боєзіткнень завершилось, ще 12 — триває.  

На Сіверському напрямку поблизу Верхньокам’янського ЗСУ землі відбили чотири атаки ворога.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Оріхово-Василівки, Часового Яру та Ступочок. На даний час точиться одне боєзіткнення. Ситуація тут контрольована.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до чотирьох. Ворог зосередив свої зусилля в районі Торецька та Щербинівки, де ЗСУ відбили дві атаки, ще два боєзіткнення тривають досі. Також окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардуванню піддаються райони Торецька та Катеринівки.

На Покровському напрямку противник здійснив 15 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій поблизу населених пунктів Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове. Сили оборони стримують натиск, і на даний час відбили 14 атак противника. 

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки. Уже відбито дев’ять атак окупаційної армії, три атаки ще тривають.

На Времівському напрямку противник атакує в напрямку Богоявленки. Три ворожі штурми успішно відбито, чотири боєзіткнення продовжуються.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили дві невдалих спроби атакувати ЗСУ поблизу Малої Токмачки та Роботиного. Також ворожа авіація завдала удару по Запоріжжю трьома авіаційними бомбами.

На Придніпровському напрямку противник тричі намагався вибити українських воїнів з займаних позицій. Одне боєзіткнення триває.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати росіян з 24.02.22 по 10.10.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 665 200 (+1 080);
  • танків — 8 945 (+1);
  • бойових броньованих машин — 17 765 (+14);
  • артилерійських систем — 19 263 (+41);
  • РСЗВ — 1 225 (+2);
  • засобів ППО — 976 (+3);
  • літаків — 369(+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 16 767 (+49);
  • крилатих ракет — 2619 (+1);
  • кораблів/катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 26 314 (+74);
  • спеціальної техніки — 3 386 (+1).

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомляло, що, за оцінками США українські військові зможуть утримувати територію Курської області не менше, ніж впродовж кількох місяців. Наразі українські сили не мають суттєвих проблем з логістикою та утриманням цих територій, адже російські війська зосередилися на просуванні на Сході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 17:03