Діана Вагнер. Фото: соцмережі

На фронті загинула медик батальйону "Карпатська Січ" Діана Вагнер

Наприкінці січня в боях з російськими окупантами на Сватівському напрямку загинула молода дівчина, бойовий медик батальйону "Карпатська Січ", німкеня Вагнер Савіта Діана, яка мала позивний Snake. У середу, 14 лютого, у Києві відбудеться прощання з нею.

Про це йдеться у повідомленні голови управління молодіжної політики ВО "Свобода" Руслана Андрійка, розміщеному у Facebook.

"14 лютого, о 12:00, Київ, Михайлівський собор прощання з бойовим медиком "Карпатська Січ" німкенею українкою Діаною Вагнер. Ця дівчина була справжня донька свого звитяжного народу. Без вагань вона кидалася на порятунок поранених бійців в найгарячіших ділянках фронту. Абсолютна відданість справі, німецька організованість, сфокусованість в діях та швидкість прийняття рішень на тлі медичної освіченості врятували багато життів українських солдатів", йдеться у дописі.

Побратими Діани пишуть, що вона не перетиналася з медійним простором України. Її любили й цінували в Україні виключно друзі, побратими та волонтери. 

"Дівчина виконувала свою роботу на фронті без натяку на позерство та піар в соцмережах. Такі люди чесні з собою, друзями та дивляться в очі Богу наприкінці земного шляху", зазначають її друзі.

Відомо, що Діана народилася 21 червня 1987 року в Німеччині. Вона любила українську культуру і традиції, вивчала мову, очікувала на отримання українського громадянства. На фронті Діанка Вагнер з позивним Snake провела понад два роки. 

"Ми познайомились в підвалі Вірнопільської школи, просякнутому цвіллю, порохом, пилюкою, цигарковим димом, потом та кров'ю чорної піхоти. Літнього ранку до підвалу зайшла ця тендітна дівчинка вся в окопній грязюці після бойового чергування. Стомлена, але усміхнена, її очі сяяли від щастя…"  згадує загиблу побратим Руслан Андрійко.

За його словами, після перемоги Діана мріяла будувати своє життя та майбутнє у суверенній Україні без "русского міра" та єврокомунізму. Це і була її мотивація у цій війні, наголосив Андрійко.

 загинула бойовий медик діана вагнер

Фото: соцмережі

Нагадаємо, 7 лютого, обороняючи країну, загинув пілот Владислав Риков. Ворожа ракета влучила прямо у його літак. Відомо, що Риков боронив Україну від початку повномасштабного вторгнення. У нього за плечима було 385 бойових вильотів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 15:33