Фото: Медичний Добровольчий Батальйон "Госпітальєри"

На фронті загинула парамедикиня Ірина "Чека" Цибух

У середу, 29 травня, під час ротації загинула 25-річна парамедикиня "Госпітальєрів" Ірина Цибух з позивним "Чека".

Про це повідомив Медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри" у Facebook.

Наголошується, що парамедикиня загинула напередодні свого дня народження на Харківському напрямку.

"Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки — Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня народження. 01.06.1998 — 29.05.2024. У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося", — йдеться у повідомленні.

У батальйоні зазначили, що про час та дату прощання з Іриною Цибух повідомлять додатково.

Що відомо про Ірину "Чеку" Цибух

З 2015 року вона їздила у Донецьку та Луганську області як військова парамедикиня. До повномасштабного вторгнення РФ дівчина працювала менеджеркою Департаменту регіонального мовлення "Суспільного".

Ірина "Чека" Цибух

Фото: Медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри"

За інформацією "Суспільного", Ірині Цибух 1 червня цього року мало б виповнитися 26 років. Від початку великої війни дівчина повернулася до лав добровольчого батальйону "Госпітальєри", де відбула кілька ротацій на передовій ще з 2014-го. Вона забезпечувала евакуацію поранених бійців із найгарячіших місць і надавала домедичну допомогу.

У 2023 році Ірина Цибух стала лауреаткою премії УП 100. Сила жінок. Того ж року до Дня телебачення, радіо та зв’язку, отримала нагороду від президента України Володимира Зеленського — орден "За заслуги".

За даними Інституту масової інформації, Ірина Цибух стала 81 у списку медійників, які загинули внаслідок агресії Росії проти України. 

Нагадаємо, раніше під час виконання бойового завдання на фронті загинув льотчик Денис Василюк. У нього було десятки бойових вильотів від початку повномасштабної війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 12:57