Письменник і військовий Максим Петренко. Джерело: Facebook-сторінка Ганни Скоріною

На фронті загинув військовослужбовець і письменник Максим Петренко

На фронті загинув військовослужбовець, письменник, автор роману "Спокійної ночі" Максим Петренко. Його вважали зниклим безвісти, думали, що він перебуває в російському полоні.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила книжкова оглядачка Ганна Скоріна. Раніше військового вважали зниклим безвісти. Він зник влітку 2022 року, рідні думали, що він перебуває в полоні.

"Ми сподівались і вірили, що те, що він зник безвісти означає, що він у полоні. Дива не сталось", — зазначила Скоріна.

За її словами, "експертиза ДНК підтвердила, що це Макс". Поховання планують наприкінці тижня.

"Підтвердили загибель. Максим Петренко — захисник, письменник, популяризатор читання, активіст у просуванні бібліотек, щирий, глибокий, уважний до деталей, таким його пам’ятатиму", — написала на своїй Facebook-сторінці письменниця Валентина Захабура.

Максим Петренко у цивільному житті мав професію програміста та викладав в Інституті комп’ютерних технологій Університету "Україна".

Був учасником Революції Гідності. 2014 року добровільно став на захист України, служив у другому добровольчому батальйоні оперативного призначення при Національній гвардії України, що пізніше отримав назву Батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

2016 року демобілізувався та написав книжку "Спокійної ночі". Роман у форматі щоденника розповідає про події 2014 року: закінчення Революції Гідності та військову службу в добровольчому батальйоні, зокрема, участь в бойових діях за звільнення Слов’янська.

З початком нової фази російсько-української війни знову добровольцем пішов до лав Збройних сил України.

Нагадаємо, що на початку липня після поранення померла українська письменниця Вікторія Амеліна. Її життя обірвалося через поранення, несумісне з життям, спричинене ракетним ударом російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 12:15