Фото: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині правоохоронець збив на смерть на переході дівчинку-підлітка

У Харківській області правоохоронець на службовому автомобілі збив 15-річну дівчинку, дитина загинула на місці. Трагедія сталася ще 2 серпня на трасі "Київ-Харків-Довжанський".

Як повідомляє Харківська облпрокуратура, поліцейського відсторонили. Наразі триває досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

"Автівка збила 15-річну дівчину на пішохідному переході. Від отриманих травм дитина загинула на місці. За кермом перебував поліцейський. Він керував службовим автомобілем", — розповіли в прокуратурі. 

Після аварії слідчі оглянули місце події та автівку. Також було проведене освідування водія, під час якого з'ясувалося, що він не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Наразі призначено судово-медичну експертизу, судову експертизу технічного стану авто та судову автотехнічну експертизу.

У поліції уточнили, що йдеться про працівника Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, який в момент аварії повертався з відрядження. У Департаменті заявили, що цілковито сприяють ДБР у розслідуванні аварії, а правоохоронця відсторонили від виконання обов'язків.

За даними ЗМІ, аварія сталася у селі Пісочин на Харківщині. Загибла дівчинка у день трагедії поверталася з Пісочина додому до Коротича після репетиції у театральному гуртку. Під час аварії дівчинка переходила дорогу по пішохідному переходу і вела в руках велосипед.

Нагадаємо, у селі Москвин Рівненської області поліцейський збив 64-річну жінку. Після скоєння ДТП правоохоронець втік з місця аварії, залишивши пенсіонерку помирати. Пізніше правоохоронцям вдалося розшукати авто та водія. Ним виявився співробітник одного з відділень поліції, який перебував поза службою та рухався у своєму особистому автомобілі. Про подію повідомлено співробітників Державного бюро розслідувань. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.08.2023 01:19