Фото: Донбас СОС

На Харківщині у двох громадах оголосили обов'язкову евакуацію населення

На Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Влада ухвалила таке рішення через безпекову ситуацію.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Враховуючи безпекову ситуацію, запроваджуємо обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району", — написав він у Telegram.

За його словами, наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 — діти. До обов'язкової евакуації мають долучитися сім'ї з дітьми, які проживають у населених пунктах:

  • Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка — Кіндрашівської громади;
  • Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха — Курилівської громади.

Синєгубов проінформував, що усіх евакуйованих буде забезпечено житлом. Також усі громадяни отримають підтримку від міжнародних гуманітарних організацій.

"Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей", — додав він.

Нагадаємо, протягом 6 та 7 січня 2024 року у межах обов'язкової евакуації з прифронтових територій Донецької області вивезли 87 осіб. Серед них — 20 дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 17:36