Евакуація українців зі Сектора Гази. Джерело: ГУР

Зі Сектору Гази відмовили в евакуації 29 громадянам України: заява посла в Ізраїлі

Служби безпеки Єгипту та Ізраїлю відхилили запит щодо дозволу на евакуацію 29 громадян України зі Сектору Гази. Їх до списків на виїзд з країни внесло посольство України в Ізраїлі.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише "Радіо Свобода".

"Якщо бути відвертим, то охочі (евакуюватися ще, — ред.) є, але можливості немає, оскільки з тих списків, які ми подавали, частині людей відмовили компетентні органи Ізраїля і Єгипту. Нам відмовили у виїзді 29 громадянам з усього списку, який ми подавали", — йдеться у повідомленні посла.

Корнійчук також пояснив, що причини цієї відмови, наймовірніше, полягають у "певних безпекових питаннях щодо цих осіб".

За його словами, в окремих випадках посольству вдавалося все ж отримати дозвіл на евакуацію щодо людей, яким початково відмовили: щодо них проводили додаткові заходи під час перебування на території Єгипту.

"Їх допитували, проводилися слідчі дії якісь, і їх відпускали", — додав Корнійчук.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляло, що усіх громадян України, які перебували у Секторі Гази, вдалося вивезти у безпечне місце. Евакуація здійснювалась в кілька етапів, усього вдалося врятувати понад 300 осіб, серед яких — іноземці.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.01.2024 18:18