Фото: Хмельницька обласна прокуратура

На Хмельниччині сільський голова та підприємець привласнили майже 200 тис. грн бюджетних коштів

У Хмельницькій області сільський голова та підприємець отримали підозри у розтраті бюджетних коштів під час ремонту тротуару.

Про це повідомила Хмельницька обласна прокуратура.

Як встановило слідство, директор одного з кам’янецьких підприємств уклав договір із сільським головою на поточний ремонт тротуару в одному із сіл району.

Проте підрядник та замовник, у грудні 2023 року, підробили акт виконаних робіт, знаючи, що жодного ремонту не проводилось. У такий спосіб вони завдали збитків державному бюджету на суму майже 200 тисяч гривень.

"За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові у зловживанні службовим становищем та підробленні офіційного документа, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України) та підприємцю-підряднику у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану та службовому підробленні, вчиненому групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України)", — йдеться у повідомленні.

На Хмельниччині сільський голова та підприємець отримали підозру

Фото: Хмельницька обласна прокуратура

Нагадаємо, раніше керівнику Бучанського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого у серпні викрили на організації схеми ухилення від мобілізації, повідомлено про нову підозру, у незаконному збагаченні на суму майже 14,4 мільйона гривень, які ним не були задекларовані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2024 17:28