Завершення досудового розслідування на Хмельниччині. Джерело: ДБР

На Хмельниччині у власність Міноборони повернули майже 8 гектарів землі: деталі

За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) у власність Міністерства оборони України повернуто 46 земельних ділянок загальною площею вісім гектарів у Хмельницькій області. Їх незаконно відчужили за участі посадовиці Старокостянтинівської міської ради.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Правоохоронці встановили, що під час інвентаризації земель громади посадовиця віднесла 12 гектарів земель Міністерства оборони до комунальної форми власності.

"Спираючись на неправдиві дані, депутати Старокостянтинівської міської ради передали майже 12 гектарів земель Міноборони у приватне користування, а посадовиця погодила проект цього рішення", — йдеться в повідомленні.

Ці землі розділили на 81 ділянку, їх віддали громадянам, а держава могла би втратити понад 11 мільйонів гривень.

Упродовж 2023 року за рішенням суду задоволено повернення у власність Міністерства оборони України 46 земельних ділянок загальної площею вісім гектарів. Судові процеси щодо повернення решти земельних ділянок ще тривають.

"Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо посадовиці Старокостянтинівської міської ради, яку обвинувачують у службовій недбалості за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт направлено до суду", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня ДБР завершило слідчі дії стосовно двох правоохоронців з Сум, які продали гуманітарну допомогу на понад один мільйон гривень. Вони підробили листи від імені керівництва однієї з військових частин, із якими звернулися до представників тютюнової компанії. У листах просили надати цигарки, як гуманітарну допомогу для військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.11.2023 10:33