Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

На Хмельниччині відмовився від мобілізації раніше судимий чоловік: як його покарали

У Хмельницькій області раніше судимого чоловіка, який ухилився від мобілізації, визнали винним і арештували. Йому визначили покарання на три роки та шість місяців.

Про це повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

Під час судового розгляду прокурор Ізяславського відділу Шепетівської окружної прокуратури довів, що 36-річний місцевий мешканець під час воєнного стану, перебуваючи на обліку, отримав повістку. Проте, не маючи поважних причин, не з’явився на визначену дату та час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначили у прокуратурі, чоловік придатний до служби за станом здоров’я, відсутні правові підстави для відтермінування від призову під час мобілізації.

З огляду на те, що обвинувачений громадянин раніше судимий за вчинення кримінального правопорушення, досі має не зняту та не погашену судимість, суд призначив йому покарання у вигляді трьох років та шести місяців ув'язнення.

Нагадаємо, 1 листопада стало відомо, що в Закарпатській області військовозобов'язаний відмовився від мобілізації через начебто "туберкульоз і неграмотність". Однак такі "діагнози" не підтвердилися. Чоловіка засудили до двох років іспитового терміну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 12:50