Фото ілюстративне. Джерело: Facebook-сторінка Столичного лісового офісу

На Київщині ліквідовано всі пожежі: погіршення повітря у столиці виникло з інших причин, — ДП "Ліси України"

Станом на п’ятницю, 20 вересня, якість повітря на території Київської області суттєво погіршилася. Фахівці фіксують, що індекс забруднення зріс до 150 пунктів.

Про це повідомила прес-служба Столичного лісового офісу.

"Рекомендуємо обмежити перебування на вулиці, особливо людям із хронічними захворюваннями. Фахівці прогнозують покращення ситуації через декілька годин", — йдеться в повідомленні.

Наразі на територіях філій державного підприємства "Ліси України" на Київщині загашено та локалізовано всі пожежі. За інформацією Столичного лісового офісу, найбільші осередки на цьому тижні були в Іванківській і Вищедубечанській філіях. Загальна площа ліквідованих пожеж склала 202 гектари.

"Проте не виключено займання на ділянках інших лісокористувачів поблизу столиці. Наші бригади лісової охорони продовжують чергування. Також сьогодні зранку працівники Бориспільської філії ДП "Ліси України" виявили нове займання. Причина — робота нашої протиповітряної оборони по ворожих дронах", — схарактеризували в Столичному лісовому офісі.

Там підсумували, що пожежу локалізували на площі 0,10 гектара, а також запевнили, що ситуація перебуває під контролем, загрози лісам немає.

Нагадаємо, що, згідно з даними швейцарського сервісу IQ Air, станом на п’ятницю, 20 вересня, столиця України Київ опинився на другому місці в антирейтингу міст світу з найбруднішим повітрям. Саме сьогодні в Києві та регіоні зафіксовано погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.09.2024 11:10