Фото ілюстративне зі соцмереж

На Київщині виявили вибухівку на електропідстанції, — Міненерго

У четвер, 12 вересня, в Київській області на території електропідстанції виявили вибухівку. ЇЇ знайшли енергетики під час огляду пошкоджених електромереж.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"У Київській області під час огляду виявлено вибухонебезпечний предмет на території підстанції. Його вилучено", — йдеться в повідомленні.

У Міненерго також розповіли, що зараз енергетики ліквідовують наслідки масованого російського обстрілу, який стався ще 26 серпня.

За інформацією відомства, стан в енергосистемі стабільний, проте цей обстріл був одним із найбільших, тому значні пошкодження, завдані ворогом, надалі ускладнюють роботу енергосистеми.

"Із жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак втрачено дев'ять ГВт генерувальних потужностей. Триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоби забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду", — наголосили в Міненерго.

За минулу добу під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях. Зокрема, в Донецькій області внаслідок обстрілу підстанції пошкоджено обладнання, знеструмлювалось кілька підстанцій і побутові споживачі. Живлення частково відновлено.

У Сумській області внаслідок атаки дронів відбулися знеструмлення підстанції та повітряних ліній, а також побутових і промислових споживачів.

У Чернігівській області також внаслідок обстрілів знеструмлювали підстанції, побутових споживачів і місцеву промисловість. Живлення відновлено за резервною схемою.

Нагадаємо, що 5 вересня ввечері стався вибух у Донецькій області. Внаслідок цього поранені троє рятувальників із Харківської області. Вони приїхали допомагати гасити масштабну лісову пожежу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.09.2024 23:12