Шукали швидкого заробітку: на Київщині затримали чоловіка і жінку, які палили автівки військових та волонтерів

На Київщині затримали чоловіка і жінку, які за гроші палили автомобілі військовослужбовців та волонтерів. "Замовлення" пара отримала в анонімному чаті популярного месенджера.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали неодружену пару, яка виконувала завдання РФ щодо підпалів авто Сил оборони на Київщині", — йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських військових окупанти залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку. На початку липня 2024 року на їхнє "резюме" відповів представник РФ і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ.

Для виконання ворожого завдання молода пара прибула до одного із селищ на околицях Києва. Там фігуранти підшукували місця паркування військових авто.

"Після виявлення трьох потенційних цілей вони сфотографували їх та відправили "на погодження" своєму куратору. Після його команди пара прибула у визначений час на "потрібні" локації, де протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто", — розповіли в СБУ.

Зокрема, йдеться про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик. Усі автівки були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони.

Перебуваючи на місці злочину, злочинці фільмували загоряння автотранспорту для подальшої передачі "звіту" куратору РФ. Співробітники СБУ та поліції затримали обох зловмисників за лічені години "по гарячих слідах". У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від замовника.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 29 липня у Києві троє невідомих підпалили евакуаційний автомобіль медичної служби Третьої окремої штурмової бригади. Ця машина була куплена за кошти, зібрані волонтерами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.07.2024 18:45