Фото: Київська обласна військова адміністрація

На Київщині зростає рівень захворюваності на грип та ГРВІ: більша частина хворих — діти

У Київській області зростає рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення. Більша частина хворих — діти.

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної військової адміністрації.

За минулий тиждень, у порівнянні з попереднім, показник захворюваності зріс на 12% та перевищив епідемічний поріг на 2,8%. 

"За поточний період епідемічного сезону підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ в області захворіли 151 835 осіб, із них у 3% — лабораторно підтверджено випадки коронавірусної хвороби. Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ за цей час не зареєстровано. Проте померли 35 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19, переважно це люди старше 60 років", — повідомила генеральна директорка Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Родина.

Наразі найвищий рівень захворюваності зареєстровано в Бориспільському, Броварському та Обухівському районах, найнижчий — у Вишгородському.

"Будьте уважні до себе та своїх близьких, дотримуйтеся простих профілактичних заходів, не займайтеся самолікуванням. За перших ознак захворювання звертайтеся до сімейного лікаря", — нагадали в КОВА і додали, що "найкращим засобом профілактики грипу та коронавірусної хвороби COVID-19 є вакцинація". 

Нагадаємо, за даними заступника міністра охорони здоровʼя, головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, на сьогодні в Україні захворюваність на коронавірус переважає грип. Проте ситуація може змінитися вже в січні наступного року. За його словами, за тиждень в середньому фіксується від 130 до 150 тисяч випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19. Водночас госпіталізується не більше 5% хворих і перевантаження лікарень немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.12.2023 11:31