Фото: Державне бюро розслідувань

На Кіровоградщині судитимуть посадовця з ДСНС за продаж довідок ухилянтам

На Кіровоградщині судитимуть посадовця Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили його на продажі довідок про непридатність до військової служби.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Зазначається, що посадовець служби цивільного захисту ДСНС обіцяв посприяти в оформленні групи інвалідності членам родин чоловіків, які бажали уникнути призову.

Зокрема, задокументовано факт, коли за вісім тисяч доларів посадовець обіцяв "клієнту" через знайомих лікарів оформити групу інвалідності для його здорової дружини.

"Для конспірації ділок долучив свого брата, колишнього правоохоронця, через якого передавали гроші", зазначається у матеріалі.

Працівники ДБР затримали “рятувальника” та його брата у серпні 2023 року під час отримання восьми тисяч доларів. 

Посадовець ДСНС та його брат обвинувачуються у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція цієї статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Львівщині чоловік намагався підкупити працівника Державної прикордонної служби. Він хотів незаконно покинути територію України. За це він пропонував дві тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.02.2024 16:34