Фото: ДПСУ

За перетин кордону пропонував $2 тисячі: на Львівщині затримали ухилянта (фото)

На Львівщині чоловік намагався підкупити працівника Державної прикордонної служби. Він хотів незаконно покинути територію України. За це він пропонував дві тисячі доларів.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що 43-річний ухилянт хотів перетнути кордон без належних документів. Він запропонував прикордоннику відділу "Рава-Руська" 2000 доларів США. Проте отримав категоричну відмову.

"Факт надання неправомірної вигоди задокументовано спільною міжвідомчою групою. Зловмисника затримано згідно зі статтею 208 КПК України", — йдеться у повідомленні.

Чоловікові загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років. Розслідування триває.

Незаконний перетин кордону

За минулий 2023 рік, за словами речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, протягом минулого року прикордонникам вдалося виявити 3300 порушників чоловічої статі, які за допомогою підроблених документів намагалися виїхати за кордон.

За його словами, спроби незаконного перетину кордону тривають, фактично щоденно прикордонники продовжують затримувати порушників як у пунктах пропуску, коли особи намагаються використати підроблені документи, так і на зеленій ділянці кордону, поза межами пунктів пропуску.

Водночас, якщо порівнювати статистику 2022 та 2023 років щодо незаконного перетину кордону, то можна спостерігати тенденцію до зменшення таких спроб.

Нагадаємо, 18 січня прикордонники затримали чотирьох ухилянтів. Чоловіки призовного віку намагались втекти до Угорщини на гумовому човні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.01.2024 01:28