Виявлення дівчинки в лісовому масиві. Джерело: ДСНС

На Львівщині врятували дитину, яку розшукували майже тиждень (відео)

У суботу, 27 липня, близько 11 години ранку правоохоронці виявили 11-річну дівчинку в лісовому масиві неподалік міста Рава-Руська на відстані близько шести кілометрів від дому. Дитина виснажена, але загрози життю немає. Пошукова операція тривала майже сім діб.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

"Про зникнення Соломії 20 липня у поліцію повідомила мати. За її словами, дочка вийшла з дому о 16:00. З моменту надходження повідомлення пошуки дитини ні на хвилину не припинялися", — йдеться в повідомленні.

До розшуку залучали понад 600 осіб: поліцейських, рятувальників, прикордонників, кінологів, волонтерів і мешканців Львівщини. Учасники операції прочісували лісові масиви, обстежували водойми, опитували очевидців і встановлювали ймовірний маршрут руху дівчинки, вивчаючи записи камер відеоспостереження системи "Безпечна Львівщина". Використали гвинтокрили та квадрокоптери.

"Наша віра та наші спільні зусилля виявились не марними. Соломію розшукали, зараз вона під наглядом лікарів. Ми вдячні всім, хто долучився до пошуків, допомагав прочісувати місцевість, надавав інформацію та не втрачав надію. Врятувати її стало можливим лише завдяки нашій спільній роботі", — зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Працівники ДСНС розповіли, що дитина була непритомною, її передали медикам для подальшого огляду. За словами лікарів, дівчинка дуже виснажена, проте загрози життю немає.

Нагадаємо, що в січні цього року стало відомо, що Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини визнав винною у неналежному виконанні батьківських обов'язків Зоряну Головей, яка забула забрати свого восьмирічного сина зі школи та заявила у поліцію про його зникнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.07.2024 16:54