Фото: ДТЕК Київські електромережі

На Львівщині знеструмлено понад 60 населених пунктів: в ОВА зробили заяву

У середу, 25 жовтня, на території Львівської області вирує негода. Внаслідок несприятливих погодних умов на території регіону знеструмлено багато населених пунктів.

Про це повідомив очільник Львівської військової адміністрації максим Козицький. За його словами, станом на цю годину через несприятливі метеоумови на Львівщині знеструмлені 66 населених пунктів (33 повністю та 33 частково). 

"Відновлюють електропостачання 25 аварійних бригад, залучили 37 одиниць техніки", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними "Укренерго", щороку в Україні затверджуються графіки планових та аварійних відключень електроенергії на випадок надзвичайних ситуацій. Така система діяла і до повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. За його словами, жодних відключень не планується.

Своєю чергою заступник голови Комітету економічного розвитку Дмитро Кисилевський повідомив, що спрогнозувати масштаб майбутніх атак на енергосистему складно, але всі головні об'єкти перебувають під захистом протиповітряної оборони. Загалом Україні вдалось підготуватись до опалювального сезону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.10.2023 10:01