Фото: Київзеленбуд

На Майдані Незалежності в Києві розквітли тюльпани: вражаючі фото

У столиці України на Майдані Незалежності почали квітнути тюльпани. Центр Києва прикрашають п'ять різних сортів квітів, подарованих Королівством Нідерланди.

Про це повідомляє "Київзеленбуд".

Першими розквітли червоні Charade. Так почали розкриватися жовті Novi Sun та фіолетові Bullit.

"До речі, ці два сорти висаджені біля напису "Я люблю Україну" і коли зацвітуть наповну, нагадуватимуть наш прапор", — кажуть у "Київзеленбуді".

Рожеві тюльпани Salmon Impression можна побачити теж ще не скрізь — квіти лише набираються сил. А жовті з червоними смужками Park Tiger поки що зеленіють бутонами.

Зауважимо, загалом восени 2022 року в столиці висадили 125 000 тюльпанів: на Майдані Незалежності, Хрещатику, Пейзажній алеї та у київських парках.

Що ще подивитися у Києві?

Окрім тюльпанів, жителі та гості міста можуть відвідати й інші мальовничі та пізнавальні локації. Наприклад, до 1 травня всі охочі мають можливість відвідати виставку врятованої частини унікальних писанок "Писанки. Відродження" біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

З 21 квітня до 7 липня в Музеї історії міста Києва триватиме унікальний виставковий проект "Історія у склі". Джерелом натхнення для створення виставки стала колекція скляного тарного посуду. 

Також на відвідини запрошує Дитяча залізниця та Київський зоопарк. Детальніше із локаціями можна ознайомитися в матеріалі TrueUA.

Нагадаємо, у вівторок, 25 квітня, в Україні переважатиме тепла погода. Стовпчики термометрів піднімуться до +14...+19ºС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2023 15:42