На Миколаївщини сотні військових, які самовільно залишили свою частину на Донбасі, вийшли на мітинг, — "Суспільне"

У місті Вознесенськ Миколаївської області 3 жовтня близько сотні військових 187 батальйону 123-ї бригади ТрО вийшли на мітинг. Бійці скаржилися на нестачу озброєння для участі в бойових діях на Донецькому напрямку.

Про це повідомляє "Суспільне".

Як розповів командир взводу Сергій, військовослужбовці відмовились виконувати бойову задачу та самовільно залишили військову частину на Донбасі.

"Я неодноразово звертався, навіть на свою ділянку, за яку відповідав я. Просив надати ПКМи, кулемети. (Мені відповіли, що — ред.) у нас немає, ми не можемо надати. А далі Донбас, а з чим?", — розповів військовослужбовець.

Водночас, за словами начальника управління психологічної підтримки персоналу командування сил ТрО Олександра Пухальського, підрозділ повністю укомплектований зброєю та військовою технікою. А от вчинок бійців, зокрема самовільне залишення частини, передбачає кримінальну відповідальність.

"Відповідно до рапортів командирів підрозділів ці військовослужбовці, певний час, кожен у свій день, здійснював самовільне залишення військової частини. Однак кримінальним кодексом передбачено, що три дні у військового є, умовно це дисциплінарна відповідальність. На четвертий день, в діях військовослужбовця, фактично, вбачаються ознаки кримінального правопорушення", — наголошує Пухальський.

Наразі 123 бригада та регіональне управління Сил територіальної оборони "Південь" публічно не коментують ситуацію.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Україна потребує значної західної підтримки у протидії російській агресії. Хоча зараз відчувається суттєве нарощування виробництва вітчизняної зброї, військової техніки та дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 04.10.2024 18:20