Фото: ілюстративне Джерело: varta1.com.ua

На Миколаївщині військовий застрелив командира та покінчив життя самогубством

У Миколаївській області військовослужбовець застрелив заступника командира роти. Після вбивства боєць здійснив самогубство.

Про це повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов, передає "Суспільне". За його словами, інцидент трапився ввечері 7 січня. 

"О 21:00 ми отримали інформацію, що військовослужбовець — старшина, застрелив зі своє штатної зброї АК-74 заступника командира роти. Орієнтовно, здійснивши шість пострілів, після чого здійснив самогубство", — розповів Андрій Кльопов.

Посадовець зазначив, що на місце виїхали правоохоронці, вони оглянули місце події та допитали свідків. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Водночас начальник служби зв'язків з громадськістю 35-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Козачинський уточнив, що інцидент стався в одному з їхніх підрозділів.

"Стався трагічний випадок, у результаті якого загинуло двоє військовослужбовців. Це сталося в одному з пунктів тимчасової дислокації на Миколаївщині", — розповів начальник пресслужби.

Козачинський наголосив, за даним фактом призначили службове розслідування, за результатами якого приймуть відповідні рішення.

Зазначається, що обидва військовослужбовці нещодавно приєдналися до підрозділу морської піхоти — були мобілізовані. Чоловіки перебували в тилу. Один з них забезпечував всім необхідним особовий склад, інший виконував обов'язки морально-психологічного забезпечення. Участь у виконанні бойових завдань військові не брали.

"Командування бригад висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким з приводу загибелі військових", — говорить Сергій Козачинський.

Станом на 12 січня 2024 року обставини трагедії з'ясовуються.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть чоловіка, який побив свою екс-дружину та тещу молотком. Йому загрожує до пʼяти років увʼязнення. Жахлива подія відбулася влітку у місті Чорноморськ. Місцевий мешканець побив свою колишню цивільну дружину та її матір. Злочинець зачинив у їх квартирі разом зі спільною маленькою донечкою, погрожуючи фізичною розправою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.01.2024 22:59