Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Києві гучно: Кличко повідомляє про роботу ППО

Вранці у четвер, 15 лютого, російські загарбники масовано атакують Україну ракетами. Повітряну тривогу оголошено по всій країні. По ворожих цілях на підступах до столиці й у самому Києві працює протиповітряна оборона.

Про рух ракет на Київ Повітряні сили інформували о 05:38. О 05:51 стало відомо, що ракета в Житомирській області тримає курс на Київ.

За даними "Суспільного", о шостій ранку на Київщині пролунали вибухи. У обласній військовій адміністрації повідомили, що це робота протиповітряної оборони.

О 06:13 у столиці також було гучно. Мер Віталій Кличко повідомив, що це робота протиповітряної оборони.

Зазначимо, що про підвищену ракетну небезпеку у країні стало відомо вночі 15 лютого. Військові повідомляли про зліт кількох бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область, Російська Федерація).

Нагадаємо, попередня масована атака рашистів відбулася 7 лютого. Тоді ворог бив по Україні, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Протиповітряна оборона знищила 44 повітряні цілі.

Пізніше експерти повідомили, що для обстрілу Києва ворог вперше використав гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон". Британська розвідка вважає, що для її запуску російські військові використали систему берегової оборони К-300 наземного базування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 06:11