Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

На Півдні України Сили оборони знищили "Ланцет" і два розвідувальних дрони рашистів

За минулу добу, 10 травня, на Херсонщині протиповітряна оборона Півдня України знищила три російські безпілотними. Таким чином українські воїни зруйнували плани російських окупантів.

Про це повідомила служба зв’язків із громадськістю повітряного командування "Південь".

Українські військові уточнили, що йдеться про розвідувальні безпілотними "Supercam" і "ZALA", а також ударний дрон "Ланцет".

"Разом до перемоги!" — підсумувала служба зв’язків із громадськістю повітряного командування "Південь".

Інфографіка: Сили оборони "Півдня"

Інфографіка: Сили оборони "Півдня"

Як відомо, Росія майже щодня атакує Україну ударними дронами, а також з певною періодичністю здійснює масовані атаки із застосування ракет різних типів.

Частина Херсонської області окупована російськими військами. Восени 2022 року українські захисники провели контрнаступ на Півдні та звільнили правобережну частину регіону, але лівобережна частина — в переважній більшості досі окупована. Українські воїни утримують плацдарм на лівобережжі у районі населеного пункту Кринки. За інформацією Генштабу ЗСУ, за минулу добу росіяни провели там одну спробу штурму.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 481 тисячу своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 320 мертвих окупантів. До того ж рашисти залишили на полі бою велику кількість техніки, яку знищили українські військові. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 11:31