Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

На Полтавщині п'яний чоловік підірвав гранату: постраждали троє людей (фото)

У місті Гребінка Полтавської області п'яний чоловік підірвав гранату неподалік від багатоповерхівки. Внаслідок вибуху троє людей отримали поранення.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, вибух стався близько четвертої ранку. Правоохоронців та медиків викликали місцеві мешканці, які почули звук вибуху.

"Поліцейські попередньо встановили, що у дворі п’ятиповерхового будинку чоловік, який перебував у стані сп’яніння, кинув гранату. Унаслідок вибуху поранення отримали троє місцевих мешканців", — зауважили правоохоронці.

Вибух гранати на Полтавщині

Фото: Національна поліція України

Поранення отримали чоловіки 1989, 1986, 1992 років народження, які перебували у дворі багатоповерхівки неподалік від місця вибуху. Поранених доставили до лікарні. На щастя, загрози їхньому життю немає. 

"При проведенні першочергових слідчих дій ми встановили, що до вчинення злочину причетний 28-річний місцевий мешканець. За місцем його проживання слідчі провели санкціонований обшук, у ході якого виявили та вилучили речові докази, які направлені на експертизу", — наголосив начальник сектору поліцейської діяльності №1 (м. Гребінка) Лубенського райвідділу поліції Сергій Кудрик.

За його словами, фігуранта затримали. Чоловікові вже повідомили про підозру у хуліганстві, яке було вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 статті 296) та у незаконному зберіганні, придбанні бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч.1 стаття 263).

Наразі слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За цей злочин підозрюваному загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 8 вересня в Лубнах Полтавської області внаслідок вибуху гранати, яку кинув невідомий чоловік, загинула одна людина та троє місцевих мешканців отримали тілесні ушкодження. Вибух стався поруч зі супермаркетом. Причини й обставини події з’ясовує слідство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2024 03:30