Дмитро Лубінець. Джерело: Telegram-канал омбудсмена

На Полтавщині ґвалтівники познущалися з неповнолітнього, за це виписали штраф 850 грн: Лубінець відреагував на ситуацію

У Полтавській області підлітки побили та вчинили сексуальне насильство над неповнолітнім хлопцем. Правоохоронці виписали штраф у 850 гривень їхнім батькам.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він зазначив, що зі соцмереж дізнався про те, що в селі Котельва троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. Його побили та вчинили сексуальне насильство.

"Як тільки я про це дізнався, мій представник у Полтавській області Владислав Носенко спільно з начальником Полтавської районної військової адміністрації Дмитром Романовим виїхали на місце та поспілкувалися з головою територіальної громади, керівником служби у справах дітей і керівником місцевої поліції", — додав Лубінець.

Вони встановили, що, зі слів представників органів місцевої влади та правоохоронних органів, подія сталася ще в середині червня цього року. Однак правоохоронні органи про цей факт дізналися лише 5 серпня та не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців. Батьки відбулися штрафом у 850 гривень. Третього хлопця на той час навіть не намагалися встановити.

"Відколи це факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в межах кримінального провадження?" — поставив риторичне запитання омбудсмен.

Він акцентував, що лише тоді, коли ця подія набула суспільного розголосу, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 153 Кримінального кодексу України.

Лубінець підсумував, що терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, що студентка Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марина Калашнікова заявила про сексуальні домагання з боку викладача Олексія Савчука. Інцидент трапився 8 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.08.2024 18:34