Фото: ДБР

На Прикарпатті суд виніс вирок посадовцю ТЦК, який "прилаштував" на службу футболістів: як його покарали

За матеріалами Державного бюро розслідувань суд виніс вирок командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в якому фіктивно служили місцеві футболісти.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у його підрозділі фіктивно "служили" семеро футболістів та тренерів місцевого професійного клубу. Чоловіки служили лише на папері, але на службу не з’являлися та не виконували жодних військових обов’язків.

За 1100 днів "служби" вони безпідставно отримали від держави майже 1,5 мільйона гривень фінансового забезпечення. Водночас більшу частину суми, а саме один мільйон гривень, посадовець добровільно відшкодував під час досудового розслідування, а решту суми повернув уже під час судового розгляду.

У ДБР зазначили, що суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Зокрема, у ході досудового розслідування підозрюваного було відсторонено від виконання службових обов’язків. Він був переведений на службу в інший підрозділ.

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого і те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 тисяча гривень", — йдеться у повідомленні.

Публічне обвинувачення у суді підтримувала Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру двом місцевим мешканцям Донеччини. Їм інкримінують видачу документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.08.2024 14:53