Фото: Закарпатська митниця

На пунктах пропуску з Угорщиною та Словаччиною утворилися черги: що відомо

Вранці 10 червня на пунктах пропуску з України до Угорщини та Словаччини утворилися черги. Громадян просять врахувати затримки у перетині кордону.  

Про це повідомила Закарпатська митниця. 

За інформацією митників, йдеться про пункти пропуску "Чоп — Захонь" та "Ужгород — Вишнє Нємецьке". За останні кілька діб там спостерігається накопичення черг автобусів з туристами. 

"Це, насамперед, пов’язано з початком літнього туристичного сезону та відпочинком дітей у таборах за кордоном, що у рази збільшило кількість туристичних автобусів до країн Євросоюзу, та збільшенням на 70% рейсових автобусних перевезень. Іншою причиною є посилений контроль з боку прикордонних та митних служб суміжних держав громадян, їх багажу при в’їзді до країн Євросоюзу, що збільшує час проходження пунктів пропуску на угорській та словацькій стороні", — йдеться у повідомленні.

Крім того, людей просять громадян врахувати незавершену реконструкцію пасажирського напряму у пункті пропуску "Ужгород — Вишнє Нємецьке" та відсутність окремої смуги для руху автобусів. Це, в свою чергу, призводить до їх додаткового накопичення перед КПП, особливо у вихідні дні. Митники зазначають, що попри те, що під час реконструкції пропускна спроможність КПП з української сторони складає орієнтовно 20 автобусів на добу, закарпатські митники оформляють в середньому 55 автобусів. 

Нагадаємо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії на українську територію. Водночас є можливість, що міжнародний аеропорт "Львів" частково відкриють до перемоги України над загарбниками. Він працюватиме як гуманітарний коридор під контролем Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 10.06.2023 11:27