Фото: Tripway.com

У Львові заговорили про відкриття аеропорту: що відомо

Компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії на українську територію. Водночас є можливість, що міжнародний аеропорт "Львів" частково відкриють до перемоги України над загарбниками. Він працюватиме як гуманітарний коридор під контролем Євросоюзу.

Таку заяву зробив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у коментарі "Першому Західному" 7 червня. Він зауважив, що плани відкриття аеропорту з'явилися після підписання угоди про приєднання України до програми Євросоюзу "Механізм "Сполучення Європи".

"Щодо Львівщини, то у рамках угоди обговорювали збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та можливе відкриття аеропорту", — зауважив чиновник.

Козицький зазначив, що можливе відкриття аеропорту — це одна з речей, на яку всі дуже чекають.

"Питання було порушене, і ми сподіваємося, що як "зерновий коридор" може бути відкритий і гуманітарний коридор, забезпечений Європейським Союзом", — додав він.

Нагадаємо, у квітні поточного року Європейська організація безпеки повітряної навігації повідомила, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та Росії триватимуть до 2029 року. У звіті також опублікували інфографіку скорочення польотів над країнами Європи. В Україні кількість польотів впала на 90% (до 24 лютого 2022 року авіатрафік ще був) і Молдові — 61%.

Водночас в "Украерорусі" запевнили, що аеропорти буде відкрито одразу після завершення воєнних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2023 20:11