Фото: Pixabay

На Сонці стався подвійний спалах: чи очікувати на магнітні бурі

Найближчими днями Землю накриє магнітна буря потужністю у п'ять балів, яка стане наслідком подвійного спалаху на Сонці. Вона триватиме з 4 по 5 червня.

Як повідомляє сайт Spaceweather, викид корональної маси вилетів у космос у суботу, 1 червня. Йому передував складний подвійний сонячний спалах, який і заплутав астросиноптиків. Одночасно на Сонці сталося два виверження корональної маси, один з яких спрямований на нашу планету, а другий — повз Землю.

Зазначається, що, згідно з даними сайту Meteoagent, протягом вівторка, 4 червня, та середи, 5 червня, прогнозується п'ятибальна магнітна буря, яка вже у четвер, 6 червня, знизиться до "зеленого" рівня.

Магнітні бурі на Землі

Інфографіка: Meteoagent

Відомо, що мінімальна сонячна активність протримається включно до суботи, 8 червня, але вже у неділю, 9 червня, очікуються невеликий геомагнітний шторм 4 балів.

Нагадаємо, у червні людство матиме змогу спостерігати рідкісне космічне явище — парад шести планет Сонячної системи. У нічному небі з'являться одразу Меркурій, Марс, Юпітер, Сатурн, Нептун та Уран. Не можна буде побачити лише Венеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 03.06.2024 12:39