Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

На Тернопільщині працівник ТЦК продавав військовим гуманітарні позашляховики

У Тернопільській області правоохоронці затримали працівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який продавав гуманітарні авто військовослужбовцям.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як встановило слідство, чоловік продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим формуванням. Зокрема, він підшукав "клієнтів" серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати Opel Frontera, Jeep Grand Cherokee та Nissan X-Trail. Ці автівки він зберігав на території ТЦК.

"За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 46-річному військовослужбовцю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує сім років позбавлення волі.

Нагадаємо, 12 вересня в Закарпатській області працівники територіального центру комплектування провели рейд місцевими ресторанами та спортзалами в Ужгороді. Там виявили бійців, які самовільно залишили частину та прикидаються особами з інвалідністю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.09.2024 14:59