Фото: armyinform.com.ua

На ТОТ Запорізької області почалися незаконні "вибори" президента Росії

У неділю, 25 лютого, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочалося незаконне "дострокове голосування" на "виборах" президента Росії.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

"Протягом трьох тижнів у мешканців ТОТ збиратимуть голоси в підтримку Путіна — члени "виборчкомів" зі скриньками на в супроводі озброєних силовиків прийдуть в кожен дім, зупинятимуть на вулицях, відвідають соціальні установи", — йдеться у повідомленні.

За даними ОВА, з 15 по 17 березня окупанти примусово зганятимуть людей на виборчі дільниці, аби ті віддали свій голос за кремлівського диктатора та зібрати підтримку Путіна на рівні 94%.

"Результат цього "волевиявлення" не визнає жодна цивілізована країна світу, а участь в організації і проведенні виборів на ТОТ — кримінальний злочин, покарання за який до 10 років позбавлення волі", — наголосили в ОВА.

Як відомо, так звані "вибори" президента РФ відбудуться з 15 по 17 березня 2024 року. Щоб посилити тиск на населення на ТОТ, ​російська влада відправила туди спецзагони, які будуть фальсифікувати результати під час проведення псевдоголосування.​ Також окупанти збільшили кількість правоохоронців у тимчасово окупованому Запорізькому регіоні з метою контролю організації виборчого процесу.​

Нагадаємо, 29 січня 2024 року в тимчасово окупованому Запорізькому регіоні росіяни відкрили 19 пунктів подачі заяв, аби "проголосувати" могли навіть ті, хто має прописку в іншій області та без російського паспорта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 11:35