Фото: росЗМІ

На війні проти України загинуло понад 20 тисяч мобілізованих росіянами жителів Горлівки

Від початку повномасштабного вторгнення Росії загинуло понад 20 тисяч мешканців міста Горлівка Донецької області, яких окупанти примусово мобілізували у 2022 році. Відомо, що рашисти формують із жителів тимчасово окупованих територій передові загони й кидають їх без належної підготовки на передову.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Там вказують, що росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони, за яку вони воюють.

"Окупаційна адміністрація Горлівки (тимчасово захоплені землі Донецької області) поскаржилась в Москву через великі втрати серед мобілізованих мешканців міста. Так, окупанти готуються до нової хвилі мобілізації на ТОТ, аби заповнити втрати, й вже зараз формують списки чоловіків. Зокрема план з мобілізації був представлений гауляйтерам з Горлівки", — зазначають фахівці ЦНС.

У Центрі нацспротиву наголошують, що мобілізація мешканців захоплених територій є міжнародним злочином.

"При цьому цілі "СВО" не досягаються й постійно змінюються. Минулого року для досягнення ефемерних цілей було мобілізовано 300 тисяч громадян Росії. Результатом цієї мобілізації стали сотні тисяч трупів та поранених росіян, що посилило соціальну напругу вже у самій РФ", — повідомляють у відомстві.

Додається, що в результаті росіяни планують збільшити темпи мобілізації саме на ТОТ, аби не виводити своє населення з трансу пропаганди й не втратити популярність війни.

Нагадаємо, загальні втрати Росії від початку повномасштабного вторгнення становлять близько 255 570 військових. 

Раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські захисники мають певний успіх у Луганській та Запорізькій областях. Зокрема, Збройним силам вдалося зайняти нові позиції на даних відтинках фронту. Зокрема, Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької — схід Запорізької області) напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 03:26