Пілот Владислав Залістовський. Фото: Instagram/Yevheniia Nesterenko

На війні загинув 23-річний пілот Blue Helmet

На війні з Росією загинув 23-річний український пілот бойового літака МіГ-29 Владислав Залістовський на позивний Blue Helmet.

Про це у своєму Instagram повідомила його дівчина Євгенія Нестеренко. Вона присвятила пілотові зворушливий пост.

"Я ніколи не думала, що на моїй сторінці буде подібний пост. Ти любив свою роботу, своє життя, своє небо, але воно зіграло з тобою злий жарт. Ти назавжди залишишся в моєму серці найкращим хлопчиком у світі. І не тільки в моєму. Мені так багато твоїх знайомих кажуть, що ти — найкращий. Тебе справді всі дуже люблять! Тобі було всього 23… Але чомусь небо забирає кращих. Вічного тобі польоту, мій янголе", — написала дівчина.

Вона зазначила, що Владиславові було всього 23 роки, і додала, що "чомусь небо забирає кращих". Дівчина побажала йому вічного польоту та написала, що вірить, що він усе бачить. Також зазначила, що зробить все, щоб винні були покараними.

"P.S. я не буду робити ці фото чорно-білими, бо ти любив життя і був яскравим. Я дуже тебе люблю", — написала вона.

Пілот Владислав Залістовський

Пілот Владислав Залістовський. Фото: Instagram/Yevheniia Nesterenko

На смерть пілота відреагував Вадим Ворошилов KARAYA. Він написав у соцмережах, що бракує слів, щоб висловити свої думки.

"Тільки 23 роки, він віддав свою молодість військовій справі, захисту нашої Держави. Україна втрачає найкращих своїх синів", — наголосив він.


Владислав Залістовський — родом із Малина Житомирської області. У 2021 році закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Був пілотом бойового літака МіГ-29.


Нагадаємо, у серпні 2023 року під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок цієї аварії загинули три пілоти Повітряних сил Збройних сил України. Серед загиблих був відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації Juice

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 03:00