Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

На військовій базі в Іраку прогримів вибух, — Reuters

Сили народної мобілізації (СНМ) та офіційна служба безпеки Іраку заявили, що їхній командний пункт на військовій базі Калсо, розташований приблизно за 50 кілометрів на південь від Багдада, зазнав потужного вибуху ввечері 19 квітня. Два джерела в безпеці повідомили, що це сталося внаслідок авіаудару.

Про це повідомляє Reuters. За даними джерела в лікарні сусіднього міста Хілла, внаслідок удару один боєць сил Іраку був убитий і шестеро поранені.

"Вибух завдав матеріальних збитків та поранень", — йдеться в заяві силовиків, додавши, що розслідування проводиться командою.

Два джерела безпеки заявили, що невідомо, хто несе відповідальність за авіаудар. Офіційний представник США заявив, що жодної військової активності США в Іраку не було.

За попередньою інформацією, Ізраїль здійснив напад на іранську територію 19 квітня, через кілька днів після того, як Іран завдав Ізраїлю масованого удару безпілотниками й ракетами.

СНМ розпочинали свою діяльність як угруповання озброєних угруповань, багато з яких були близькі до Ірану, що пізніше були визнані іракською владою офіційною силою безпеки. Фракції всередині СНМ протягом кількох місяців брали участь у ракетному та безпілотному обстрілі американських військ в Іраку на тлі ізраїльської кампанії в Газі, але припинили напади з початку лютого.

Нагадаємо, напруга між Тегераном та Єрусалимом стрімко зросла 1 квітня після удару Ізраїля по іранському посольству в Сирії. Після цього Тегеран пригрозив Єрусалиму відповіддю, й вже у ніч на 14 квітня Іран обстріляв країну сотнями ракет та БпЛА, але Ізраїль успішно відбив атаку та знищив частину цілей ще на підльоті до території держави.

Після цього Єрусалим заявив, що обов'язково відповість Тегерану. У ніч на 19 квітня армія оборони Ізраїлю атакувала з повітря територію Ірану. Тегеран повідомив про збиття низки безпілотників біля міста Ісхафан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.04.2024 10:34