Кирило Буданов. Фото: ГУР МО

На які відчайдушні кроки йдуть окупанти, щоб стримати ЗСУ: заява Буданова

Російські загарбники бояться втратити Бахмут, тому розриваються на два фронти. Водночас окупанти, намагаючись стримати контрнаступ української армії, кидають у бій навіть несформовані бригади.

Таку заяву зробив керівник української розвідки Кирило Буданов, пише The War Zone.

Він наголосив, що російські військові вимушені використовувати всі можливі сили для захисту. Вони не можуть одночасно ефективно стримувати ЗСУ і на півдні, і в районі Бахмута. Загарбники бояться втратити місто, тому розриваються на два фронти.

За словами Буданова, операції на Бахмутському напрямку, зокрема, були спрямовані на стримування російських сил на півдні. Активні дії ЗСУ не дозволили перекидати війська на Бердянський і Мелітопольський напрямки.

Своєю чергою військові РФ перекинули на північ від Бахмута 25-ту армію, яку щойно створили та навіть не укомплектували — орієнтовно 15 тисяч солдатів.

"Загроза для росіян втратити Бахмут змушує їх постійно передислокувати додаткові й додаткові сили в район Бахмута, що, звісно, ​​виснажує їхні ресурси з інших напрямків, як-от південь", — додав очільник української розвідки.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу до початку жовтня зупинити український контрнаступ. Окупанти хочуть повернути ініціативу для початку своєї наступальної операції.

Аналітики зазначили, що російське військове командування через страх розлютити диктатора Путіна може віддавати накази про безперервні контратаки в надії довести український наступ до кульмінації. Вороже командування не зупинять навіть великі втрати серед особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 22:19