Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

На якому населеному пункті зосередились рашисти після окупації Ласточкиного: відповідь військового

Після відходу українських військ з Ласточкиного російські загарбники намагаються з трьох сторін штурмувати Орлівку на Донеччині. Наразі усі спроби окупантів зазнають невдач через вдалу оборону наших воїнів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Збройні сили, дійсно, здійснили відхід від селища Ласточкине, яке розташоване одразу на захід після Авдіївки. Там є умови складного рельєфу, там такий каскад невеликих водосховищ, і це кваліфікується як стабілізація лінії оборони, певне її вирівнювання", — сказав він.

Військовий наголосив, що противник продовжує спроби наступальних дій у напрямку населеного пункту Орлівка: окупанти атакують з трьох напрямків, але не мають успіху.

Лиховій запевнив, що Сили оборони докладають максимальних зусиль, щоб "нищити противника, який продовжує наступ збільшеними штурмовими групами, не шкодуючи свого "гарматного м'яса", маючи перевагу в авіації та артилерії".

Також, за словами речника, на Авдіївському напрямку авіація й артилерія РФ перетворює фортифікаційні споруди та населені пункти на суцільні руїни, де немає за що триматися. Тому підрозділи Збройних сил України змушені подекуди відходити із займаних позицій.

Нагадаємо, 26 лютого стало відомо, що Збройні сили України відійшли від села Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області. Таке рішення було ухвалене для того, аби організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка — Тоненьке — Бердичі і не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 19:31