Фото ілюстративне зі соцмереж

Українські військові прокоментували американську статтю про начебто сотні полонених в Авдіївці

Американські журналісти з The New York Times написали про сотні українських військових, які потрапили в полон в Авдіївці. Така кількість не збігається із заявою командувача оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександра Тарнавського.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив в ефірі телемарафону"Єдині новини", що ця інформація є неправдивою.

"Нас неприємно вразила публікація в The New York Times щодо кількості українських військових, які могли потрапити в полон унаслідок боїв за Авдіївку, бо ми давали коментар із цього приводу, який логічно обґрунтували. Не знаю, чи свідомо автори цього видання поширили російський наратив. Ті джерела, на які вони посилаються, — це не фактаж, таких людей немає", — зазначив він.

За його словами, під час завершальної стадії Авдіївської оборонної операції Збройні сили України не приховували та не заперечували того факту, що деяка кількість військових не вийшла на зв'язок.

"Ми не оперуємо цим поняттями, бо вони зниклі безвісти, вони можуть бути полоненими, але частина з них опиняються на нашому боці, частина з них в доброму здоров'ї, можливо, поранені, які потім виходять на зв'язок та до своїх підрозділів", — пояснив він,

Лиховій зауважив, що Росія продовжує агресію в інформаційному полі зазнавши значних втрат в авдіївській операції.

"Росія використовує не тільки "гарматне м'ясо", бомби та снаряди, а й фейки, які, на жаль, поширюють авторитетні світові ЗМІ. Всі заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена. Уявити тільки, якби ці всі люди існували., то порівняймо з подіями у Маріуполі, коли 2022 року відбувався вихід з "Азовсталі", коли сотні людей ішли, їх роззброюють, їх показують, вони є доказом, в такому випадку такого нема, просто є брехня з російського боку. Ми стверджуємо, що полонені є, але їх кількість не обчислюється в жодному випадку не сотнями", — розповів Лиховій.

Він також уточнив, що на останній стадії Авдіївської оборонної операції чимала кількість російських військових потрапила у полон українських військ.

Нагадаємо, командувач Таврійського напрямку бригадний генерал Олександр Тарнавський заявляв раніше, що на завершальній стадії виведення українських військ з Авдіївки деяка кількість українських бійців потрапила в полон. Хоча сам вихід з міста відбувався, згідно з планом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 18:40