Фото: ДСНС / ілюстративне

На Заході України через аномальну спеку виникали пожежі на енергетичних обʼєктах

На Заході України через пожежу енергетики вимикали високовольтну повітряну лінію. Вона була спричинена аномальною спекою.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба Міністерства енергетики.

У відомстві зазначили, що в державі тримається спекотна погода, тому можливе зростання споживання електроенергії. Це пояснюється активним використанням кондиціонерів.

Через шалену спеку також виникли деякі надзвичайні ситуації, зокрема займання на енергетичних обʼєктах. Зокрема, на Заході України вимикалась високовольтна повітряна лінія через пожежу, яку спричинила аномальна спека. Як зазначили в Міненерго, пожежу було ліквідовано.

Також вночі відбувались вимкнення високовольтної підстанції, що призвело до знеструмлення повітряної лінії, яка з’єднує енергосистеми України та Молдови. Через спеку на території підстанції виникла пожежа, яку було ліквідовано.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що у вересні-жовтні є шанси уникнути відключень світла. Такий сценарій можливий, якщо не буде масованих обстрілів енергетики з боку Російської Федерації. 

Додамо, в Україні не будуть проводити вимірювання фактичного рівня споживання. "Дні без відключень" для кожної області, які анонсували минулого тижня, скасували. Причина — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

За даними директора АТ "Українські розподільчі мережі" Артема Мартинюка, наступного тижня енергетична ситуація в Україні може дещо покращитися і відключень світла стане менше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.07.2024 12:22