На залізничних вокзалах України вакцинувалося близько 500 осіб

21 ЖОВТНЯ 2021 20:20

На залізничних вокзалах України вакцинувалося близько 500 осіб. Пункти вакцинації від сьогодні працюють на 7 вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Ніжин та Коростень. Товариство планує їх масштабувати й на інші вокзали країни. Зокрема, на Центральному залізничному вокзалі в Києві вже працюють два пункти вакцинації. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Укрзалізницю.

Лідирують за кількістю проведених щеплень пункти, які розміщені на Центральному залізничному вокзалі у Києві. Тут станом на 17 годину було вакциновано 133 особи, на Львівському вокзалі — 91 особу, Дніпропетровському — 88 осіб, решта – на інших вокзалах.

Пункти вакцинації у Києві працюють цілодобово, на інших вокзалах — за гнучким графіком, його можна уточнити безпосередньо на місці.  

Розгорнуті центри експрес-тестування на всіх вокзалах працюють цілодобово. Станом на 17 годину протестована майже тисяча пасажирів, у 7 з них результат виявився позитивним.  

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ від 21 жовтня 2021 року крім квитка та документа, що посвідчує особу для проїзду у поїздах далекого сполучення та Інтерсіті+, пасажири повинні мати:

сертифікат про вакцинацію (паперовий або в додатку «Дія»),

або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19,

або негативний результат ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, що мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.   

У зв’язку з відсутністю зазначених документів до поїздки станом на 17 годину було не допущено до поїздки 30 пасажирів та одного пасажира знято з рейсу. Чотири рази залізничники були вимушені викликати  представників Національної поліції України для врегулювання ситуації.

Пасажири також можуть зробити експрес-тест на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Вартість такого тесту для пасажирів, які мають квиток на поїзд, – 350 грн.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Президентський рейтинг Зеленського впав ще на 8%

Суспільство, 21.10.2021 20:20