Фото: Telegram-канал Петра Андрющенка

На Запоріжжі зафіксовано масове переміщення військової техніки РФ: про що це свідчить (відео)

Російські окупанти перекинули велику кількість техніки через Маріуполь на Бердянський напрямок. Туди вона потрапила з Воронезької області Російської Федерації.

Про це у Telegram-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Воронезька область. Велике перекидання в бік Ростова зафіксовано нашим "Спротивом", — йдеться у заяві посадовця.

За його словами, на Запорізькому напрямку зафіксовано щонайменше 17 одиниць МТЛБ одним поїздом та другий повний поїзд вантажівок.

"Надалі ці вантажівки ідентифіковано, як перекинуті в Бердянський напрям через Маріуполь. Це підтверджує нашу гіпотезу про посилення Запорізького напрямку", — додав Андрющенко.

Нагадаємо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, російська армія концентрує сили невстановленої чисельності в західній частині Бєлгородської області неподалік кордону з Україною, ймовірно, щоб зосередити та залучити українські сили в цей район і підготуватися до наступальних операцій, спрямованих на розширення російського плацдарму в районі міжнародного кордону на Північ України.

Раніше начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко попереджав, що війська країни-агресорки не полишають задумів здійснити наступ на Сумську область. Проте наразі окупація міста Суми не можлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 10:36