Фото: Facebook-сторінка Верховного Суду

НАБУ і САП підтвердили затримання голови Верховного Суду Князєва, йому готують підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура прокоментували гучну справу викриття голови Верховного Суду Всеволода Князєва на хабарі у 2,7 мільйона доларів (приблизно 110 мільйонів гривень за поточним курсом). Суддю затримали, але підозру офіційно ще не оголосили.

Про це представники НАБУ та САП повідомили під час спільного брифінгу 16 травня. Наразі у цій справі затримано двох осіб. Кошти вилучили під час обшуку в учасників злочинної організації.

Вживаються заходи щодо причетності усіх можливих фігурантів до кримінального правопорушення. За словами детективів, станом на цю хвилину підозру Князєву не вручали. Справу кваліфікують за ч.4 ст. 368 ККУ (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч.4 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Фігурантам загрожує від восьми до 12 років позбавлення волі.

"Досудове розслідування триває. Слідчі дії проводяться. Але рішення стосувалося ухвалення певним визначеним колом суддів. Це було рішення Великої палати", — повідомив під час брифінгу прокурор САП Олександр Омельченко.

Він зауважив, що Кримінальним процесуальним кодексом передбачено, що на вручення підозри дається 24 години. Вона вже готується.

Нагадаємо, 15 травня ввечері стало відомо, що НАБУ і САП викрили голову Верховного Суду Всеволода Князєва на одержанні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів. У понеділок слідчі провели обшуки у Князєва та ще у 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавського ГЗК. Вища рада правосуддя має їх усунути. За даними ЗМІ, Князєв отримав майже три мільйони доларів від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 12:54