Фото ілюстративне: Джерело: antikor

НАБУ повідомило про підозру нардепу в заволодінні 320 гектарів землі: ЗМІ назвали його прізвище

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 гектарів.

Про це повідомила прес-служба НАБУ. Там уточнили, що йдеться про:

  • народного депутата України IX скликання;
  • колишнього керівника Головного управління Держгеокадастру однієї з областей;
  • колишнього директора державного підприємства;
  • директора приватного підприємства.

За даними слідства, 2016-2019 років народний депутат України, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 гектари, які перебували у постійному користуванні державного підприємства.

"Відповідно до злочинного задуму директор держпідприємства мав відмовитися від права користування землею та звернутися до Держгеокадастру області з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізичним особам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на понад 123 мільйони гривень", — пояснили в НАБУ.

Інфографіка: НАБУ

Інфографіка: НАБУ

Журналісти зазначили, що йдеться про народного депутата від групи "Довіра" Роберта Горвата. Наразі з’ясовують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють Сергія Надала в незаконному збагаченні. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірятиме статки міського голови Тернополя та його родичів, зокрема, доньки Анастасії Родрігес (Надал), яка проживає в США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2023 12:17